top of page

Tractant la salut holísticament

A l’article anterior s'explicava el paper de la glàndula tiroides; funcionalitat, simptomatologia i com prevenir les seves patologies o tractar-les. S’explicava que l'alimentació i l'estrés són determinants pel seu bon funcionament, però és clar que són essencials per poder estar en #salut i prevenir qualsevol disfunció i patologia que s’esdevingui.


La sanació a través dels fàrmacs no és només una manera de tapar el dolor i intentar suplir aquella disfunció, tal i com s’ha demostrat empíricament i científicament, per molt que ens tractem amb el fàrmac per la tiroides la simptomatologia persisteix i resta benestar. Espai Vishuddha promou la conscienciació per estar en salut des d’una visió holística tal i com duen a terme la medicina tradicional xinesa i l’ayurveda. A través d’aquestes pràctiques milenàries l’individu és capaç de prevenir, millorar i sanar el seu estat de salut per estar en estat d’equilibri.


El #benestar de l’individu recau en tenir l'equilibri a través de la seva dieta, activitat física, mental i emocional. Aquets punts així com altres condicionants aniran sempre acord amb les característiques de cada persona i així és com ho analitzen tant la medicina tradicional xinesa com l’Ayurveda.


El paper de les pràctiques milenàries: l’Ayurveda i la Medicina Tradicional Xinesa.


Tant la medicina tradiconal xinesa com l’#ayurveda són pràctiques milenàries amb més de 3.000 anys d’història les quals tracten l’individu des d’una perspectiva holística, és a dir globalment, entenent que la part física, la part emocional i la part mental estan lligades entre sí. Allò que li passi a una li afectarà a l’altre i viceversa. Sóm la unió de tot això i per tant quan ens haguem de fer càrrec de la nostra salut cal veure la globalitat de l’estat en el que ens trobem:

  1. Com estem físicament?

  2. Quins pensaments són els que ens poden perturbar?

  3. Quina emocionalitat causa tot plegat?


Per tant el tractament engloba, un cop analitzat els seus estats, la millora a través dels aliments, fitoterapia, exercicis físics, la meditació, els massatges, l’acupuntura (o tractaments activant els punts energètics) per així tornar-lo al seu equilibri i de benestar.


L'ayurveda inclou a més de l'alimentació, la meditació i el ioga com a exercicis i introspectius per arribar a desbloquejos o desequilibris energètics (els punts energètics anomenats també txacres). Així ho fa també la medicina tradicional xinesa mitjançant altres pràctiques físiques, qi gong (txi kung), meditació i l’acupuntura per tractar també els meridians del nostre cos i fer que l'energia (qi, pronunciant txi) flueixi correctament.


Medicina occidental Vs Medicina oriental


La implementació de la mediciona oriental, tant l’ayurveda com la medicina tradiciona xinesa han anat perdent pes a Àsia deixant més espai a la medicina occidental. No ha sigut d’estranyar que es vulgui emfatitzar una sanació “ràpida i senzilla” enlloc d’arribar a fer un treball més introspectiu per arreglar el problema des de l’arrel.


En l’actualitat la desconexió de l’individu ha comportat estar més focalitzats en l’exterior enlloc de l’interior de manera que entendre el perquè d’una malaltia m'ha sigut difícil. La complexitat de voler comprendre l’estat de les tres dimensions que ens uneix com un únic ésser requereix temps i paciència. Però un cop s’inicia en aquest camí la sanació és més perdurable.

Els beneficis d’implementar pràctiques tradicionals (el ioga, el coneixement dels aliments) pot generar un canvi positiu no només a nivell individual sinó a nivell social.

  1. Evitar la ingesta de fàrmacs que malmeten altres òrgans o símptomes nocius.

  2. Evitar la despesa econòmica en l’àmbit sanitari

  3. Evitar el col·lapse sanitari que hem pogut experimentar a nivell mundial arrel del Covid19.

  4. Millorar de manera permanent la nostre salut i fent-nos més assertius en tots els àmbits.


El ioga com a filosofia de vida, ens porta a l'autoconeixement. Permet fer-nos entrar més endins i poder analitzar el nostre estat mental, emocional i físic per poder emprendre les eines necessàries i prevenir o arreglar qualsevol disfunció.


BIBLIOGRAFIA


Lad, V. Curación Ayurveda: Guía completa para el tratamiento en el hogar. Gaia Ediciones; 2014.


Zheng L. Medicina China Tradicional: Vivir sin enfermar. Oberon; 2016.


Zhao X. Medicina Tradicional China para la mujer. Urano; 2010.


Couter D. Anatomia del Hatha Yoga. Ediciones Obelisco; 2011.

Virtue D., Reeves R. Nutricion para la intuición. Gaia Ediciones; 2016.

21 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page