top of page

Adquireix benestar amb l'alimentació

Actualizado: 30 abr 2020


Són molts els llibres, els papers i altres articles que tot allò que mengem afecta directament a la nostre salut. Una alimentació saludable és el que busquem per adquirir benestar, però quina hem de seguir?


Amb el temps he pogut evidenciar que efectivament som el que mengem, que ens modifica i determina una configuració física, mental i emocional. Si bé l’alimentació té un paper important no és l’únic a considerar quan volem acostar-nos a la salut.


Són les propies experiències envers un mètode el que pot evidenciar que és infaliu o útil. Per mi, l’empirisme és una teoria igualable a la ciència ja que puc demostrar des de la meva pròpia vivència una millora considerable en la meva salut.


Tenint hipotiroïdisme (malaltia de Hashimoto) eren molts els símptomes que no em deixaven viure amb salut i per tant en benestar. La simptomatologia d’aquesta malaltia és molt llarga ja que afecta a totes les funcions fisiològiques de l’organisme. Per molt que prengués levotiroxina (la hormona per anivellar la tiroides), els símptomes persistien. Perquè? Ho vaig entendre després de recerca d’informació i implementació d’alguns canvis a la meva dieta la qual entrava dins dels paràmetres de dieta saludable.




Canvis en la dieta:

  1. Eliminar els carbohidrats amb #gluten i aliments que el continguessin.

  2. Eliminar els làctics de vaca i substituir-los (de manera molt esporàdica) per kefir d’ovella, i/o algun formatge d’ovella-cabra.

  3. Eliminar el sucre refinat. 

  4. Eliminar productes processats i ultraprocessats.

  5. Incorporar un balanç d’aliments relació iode-bociògens adequat. Les cols o aliments que venen de la família de les crucíferes contenen bociògens, un element que absorveix el iode de l'organisme (element important per la gent que té problemes de tiroides), això empre i qua es mengin crues. En canvi, el marisc i les algues són rics en iode. 

  6. Incorporar greixos saludables: fruits secs en especial les Nous del Brasil, oli d’oliva de primera premsa i oli de coco verge, peix blau de mida petita.

  7. Incorporar força espècies i arrels que estimulen la termogènesi: clau, canyella, gengibre, pebre, oli de coco verge, etc.

El gluten, el sucre i els làctics produeixen inflamació al nostre cos. S’ha evidenciat que tot aliment inflamatori afecta greument a la salut ponderant malalties que responen a processos inflamatoris: artritis, artrossis, síndrome ovari poliquístic, Alzheimer, arteriosclerosi i tot de malalties autoinmunes, diabetis tipus II, problemes de la tiroides, etc.

Pren consciència de com respon el teu cos: parat i escolta’l. Com et sents després de cada àpat?

Al cap d’un temps, dona't 2 mesos per veure un canvi en el teu cos. Quan tornis a menjar gluten, o làctics, o sucre, com et sents després?


“Quan ens comprometem per estar en salut i fer tot allò necessari perquè això passi, ja no hi ha marxa enrere i aquesta esdevé la teva adicció”.




35 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page